3 Ekim 2008 Cuma

DTP Kapatılamaz Basın Açıklaması Yapıldı

DTP Kapatılamaz İnisiyatifi, bugün İstanbul’da yaptığı basın açıklamasıyla, DTP’nin kapatılmasına karşı olduğunu ve bu süreçte partinin kapatılmasını engellemek için çeşitli etkinliklerde bulunacağını duyurdu. Açıklamayı İnisiyatif adına, İnisiyatif Sözcüsü Zeynep Tanbay yaptı.

Tanbay açıklamada, “Bugün tek bir amaç için bir araya geldik. Tek bir talebi dile getirmek, tek bir isteğimizi gerekli mercilerin duyması için bir araya geldik. Bugün “DTP kapatılamaz” demek için buradayız. Kürt halkı, defalarca parti kurdu. Kürt halkının her partisi Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Milletvekilleri ağır cezalara çarptırıldı. Kürt halkının partisinin kapatılması, adaletsizliktir. DTP’nin kapatılması halklar arasındaki barış köprüsünün yok edilmesidir. DTP’nin kapatılması, Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözüm umutlarının köreltilmesidir.

DTP’nin kapatılması, DTP üyelerinin, Kürt halkının sorunu değildir sadece. DTP’nin kapatılması hepimizin sorunudur. Demokrasi sorunudur. Bugün, vicdanlarımızı harekete geçirme günüdür. Daha gür bir sesle, “DTP’yi kapatmayın, vekillere dokunmayın” demenin günüdür. Türkiye bir partiler mezarlığı olmaktan uzaklaşmalıdır artık. Siyasal demokrasi üzerinde baskılar, örgütlenme, düşünce ve gösteri yapma hakkı üzerindeki baskılar sona ermelidir.

Çok sayıda kurum temsilcisi, aydın, gazeteci, aktivist bu yüzden bir araya geldik. Bugün DTP’nin kapatılmasına karşı bir inisiyatif başlatıyoruz.

İmza metnimizde şunları söylüyoruz:

“Adalet, demokrasi ve barış için/ DTP kapatılamaz.

“Siyasal demokrasinin sınırlarının kısıtlanması değil genişlemesi için, adalet duygusunun güçlenmesi ve yaygınlaşması için, Kürt sorununda demokratik barışçıl umutlarının körelmemesi için Demokratik Toplum Partisi kapatılmamalıdır.

“DTP’yi kapatmayın! Vekillere dokunmayın!”

Bu yüzden önümüzdeki dönemde bir dizi eylem yapacağız. İmza kampanyamız devam edecek. Meclis açıldığında Meclis başkanına seçmen iradesine sahip çıkması için imzaları teslim edeceğiz. Anayasa Mahkemesi, DTP hakkındaki karar oturumuna başladığında, vicdan sahibi tüm yurttaşlarımızı DTP’nin kapatılmasına karşı eyleme çağıracağız.

Meclis açıldığında inisiyatifimiz, DTP milletvekillerini ziyaret edecek.

Herkesi bu mücadeleye güç vermeye çağırıyoruz.

Barış için, adalet için, demokrasi için

Son bir kez DTP kapatılamaz diyoruz.

12 yorum:

yok dedi ki...

ne denilir ki size! 15 askerimiz şehid oldu. bakalım dtp'liler onların cenazesine mi yoksa onları bu hainliği yapanların evine mi
(plaket vermek üzere ) gidecek. unuttuğunuz fatma kurtalan ve diğerleri... demokrasi silahla olmaz. ama bu kadın eline silah almış görmüyor musunuz. bu kadar mı basiret yok. http://www.entellektuel.org/teroris
t-milletvekili-t9407.html

lütfen diyorum. lütfen.. Allah aşkına..

diclekanakiyor dedi ki...

Sayin yalniz;

sadece askerler mi sizin cocuklariniz ? sadece onlar mi sehit ? ya halk sehitleri ? ya halkimin topraga dusen binlerce genci,yaslisi,cocuklari? kadin erkek demeden uzerlerine ates acilan halkim hemde hic yok yere..

peki demokrasilere sivil halklarin katliamlari da dahil mi?

Demokrasilere parti kapatarak bir halkin sesini kesmek de dahil mi ?

demokrasilere koy yakmak insanlara kendi diskilarini yedirtmek asagilamak yok saymak dahil mi ?

demokrasilere bir halkin varligini,dilini, kulturunu inkar ve yasaklamak da dahil mi ?

ve daha sayamacagim bir halka yasatilan , insana ve insan haklarina dahil olmayan pek cok asagilayici uygulamalar da demokrasiye dahil mi ?

demokrasi sozcugunu ne kadarda ucuz ve haifi kullanir olmusuz .. eger sizin demokrasi anlayisiniz sadece tek yonlu at gozlukleriyle bakan bir anlayissa ben yokum bu oyunda ..
ama ;

siz bana bunlarin yanitini gercekten verebilirseniz bende sizinle dtp kapatilsin kampanyasi baslatayim ..!!!!

Unknown dedi ki...

terörü destekleyen bunu alenen veya gizli bir şekilde yapan bir parti kesinlikle kapatılmalıdır fakat bunun kararını vermek bize düşmez yargıya güveniyoruz duygu sömürüsü yaparak bir yere varmaya çalışan dar zihinlerde gün gelir anlar aynı gemide olduğumuzu...

Adsız dedi ki...

Siz de İnsan olun insan gibi yaşayın..İnsan muamelesi görün.. neymiş dışkı yedirtmişler.. Trabzonlu biri laz oldugu için bu güne kadar hiç insan dışkısı yemek zorunda bırakılmış mıdır ..köyü yakılmış mıdır ? Gerçi Siz bilmezsiniz Trabzon'u falan..YAŞAYAMAZSINIZ.. demokrasi ağır basar size silah çeker işkence eder.. gözünü sewim demokrasi ... bence siz kabuğunuzdan sıyrılın artık.. demokrasi bence de bu kadar basit değil.. ve sizin gördüğünüz veya demokrasi diye etiketlediğin şey de demokrasi değil.. ve dtp'nin içinde barındırdığı bölücülük duygusu demokrasi çatısı altında barınamaz...

Serkan dedi ki...

DTP Kapitalımaz! destekliyorum. imzamı atiyorum!

http://www.apolitik.org

morninglord dedi ki...

defolun gidin benim ülkemden.
kaybedecek bir hayatım ve ailem olmasa gider hepinizin beynine bir mermi sıkarım! SİZİN DAVANIZINDA, PKK'NIZINDA, İMZA KAPANYANIZINDA ALLAH CEZASINI VESİN!

Unknown dedi ki...

dtpyi kapatılmaycak başınıza yıkılacak pkk nın sonu geleceği gibi dtp ninde ömrü bitmek üzere çakal sürüleri

Cyborg.qL dedi ki...

DTP NİN DE ANASINI SİKİYİM SİZİN DE ANANIZI SİKİYİM BU BLOĞU YAPANLARIN DA ANASINI SİKİYİM TÜM KÜRTLERİN DE ANASINI SİKİYİM SİZİ OROSPU ÇOCUĞU PİÇ KURULARI ANANIZIN AMINA ÇAM AĞACI DİKER GÖLGESİNDE BACINIZI SİKERİM SİZİN O LEYLA ZANANIZIN AMINDAN TÜM DÜNYA GEÇSİN EMİ SİZİ OROSPU ÇOCUĞU KÜRTLER SİZİ OROSPU ÇOCUĞU HAİNLER SİZİ OROSPU ÇOCUĞU BÖLÜCÜLER ALLAH BİLE DIŞLADI LAN SİZİ UTANIN ADİ ŞEREFSİZ KÖPEKLER

diclekanakiyor SENİN ANANIM AMINI PATLATIRIM LAN ANANIN AMINA TORPİL SOKUP PATLATIRIM BACININ AMINI PARÇALARIM SENİ OROSPU ÇOCUĞU BURADA ADALET DEDİĞİN DEMOKRASİ DEDİĞİN SİZ KÜRTLERİN HEPSİNİ ÇOLUK - ÇOCUK DEMEDEN KATLETMEK HEPİNİZİ SABUN YAPMAKTIR LAN OROSPU OĞLU OROSPU SENİ GEL KARŞIMDA DA BÖYLE KONUŞ LAN SENİ MEYDANDA HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE SİKERİM ZATEN AZ MI SİKTİM SİZİN GİBİ KÜRTLERİ

YAŞASIN TÜRK MİLLETİ
YAŞASIN IRKÇILIK
YAŞASIN FAŞİZM
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

adler dedi ki...

DTP nin Nasil Kapatilamaz Ihanetciler DTP Nin icinde
1992 tarihinde Almanya Bayern Eyaletine Gelip Daha sonra Rheinlad pfalz Eyaletine gelip Iltica edip Gittigi Yerlerde Ihanet edip Alman Polisi ile Gizli calisip Cok canlari yakan insan Bugun DTP nin icnde.Cerrah Basibüyük Ihanet Edip cok masum insanlar Polise Gizli ihbarda Bulunmustur Bugun Bad Kreuznach da Ikamet etmektedir genis bilgi vermeye hazirim E mail im cekdar@mail.ru daha fazla insanlari kandirmasinlar

hüseyin dedi ki...

pkk'ya terörist demeyen dtp kapatılmalıdır,diclekanakıyor adlı zaat-ı muhterem pkk'nın propagandasını yapıyor.Hangi pkknın?!!Temsil ettiğini iddia ettiği kürtlerin köylerini basıp,çoluk çocuk,genç yaşlı,kadın ayrımı yapmadan katleden pkk'yı.Yazıktır,günahtır,sizin terörünüz yüzünden binlerce asker şehit oldu,toprağa düştü,binlerce kürt insanı pkk tarafından katledildi,bu mu savunduğunuz demokrasi!!!!33 savunmasız erimizi canice şehit ettiniz,pkknın terörist örgüt olduğunun en büyük kanıtıdır bu!!Ben türk,laz,alevi,çerkez,kürt,ermeni ayrımı yapmam ben hümanistim,yaradılanı yaradandan ötürü severim.sevemiyosam saygı duyarım..Ama pkk ya terörist diyemeyen,arka bahçesinde bu ülkeyi bölmek için planlar yapan,içinde Allah korkusu olmayan,demokrasi bahanesinin ardına saklanan,dtp benim meclisimden çıkmalıdır,çıkarılmaldır!!!

MUHAMMED ÇİÇEKDEMİR dedi ki...

dtp kapatılır buna kendinizi alıştırın ve burası kürdistan değil TÜRKİYE....

Unknown dedi ki...

:) Geçmiş olsun. Kapatılmış DTP :) Ehi ehi :D